UB Sails Logo
Taal/Language/Sprache: Dutch flag  UK flag  German flag
Nieuws
28-5-2019
NIEUW - NIEUW - NIEUW

Recentelijk zijn wij gestart met de productie van ondershoudsvrije ECO-blokken.

Binnenkort ook op deze site te vinden.
Tot dan kunt u aanvragen doen via de email of telefoon uiteraard.
naar boven Zeilen

Vanaf het begin hebben we ons gespecialiseerd op het gebied van zeilen voor grote zeilschepen. Dit zijn diverse schepen in lengte varierend van 15 tot 70 meter en in zeiloppervlakte van 100 tot 2500 m2. De grootte van de zeilen varieert van 10 tot 300 m2.
U vindt hier een groot aantal links naar schepen, die varen met UBS zeilen, met een eigen website.
Van de door Register Holland geklassificeerde schepen in de zeevaart is veel meer dan de helft uitgerust met zeilen van UBS.

Bryt
Ervaring

We hebben tot op heden ervaring opgedaan met allerlei soorten zeilen. Dit is met gaffelzeilen,torenzeilen, vierkante zeilen en stagzeilen van alle denkbare groottes en in alle uitvoeringen. Wij vullen in het verleden en ook nu nog onze praktische kennis aan door veel te varen met dit soort schepen.

Standaardpakket
1. Uitvoering
Alle zeilen worden drie keer gestikt.
De banen worden gesneden op een computergestuurde snijtafel. We hebben voor het snijprogramma een zeer goed Nieuw-Zeelands programma aangeschaft. Dit werkt sinds het laatste jaar perfect. Gaffelzeilen en vierkante zeilen waren voor de meeste programmas een probleem. Dit werkt met ons programma uitstekend. We snijden de zeilen meestal niet te bol ten behoeve van de aan de windse zeileigenschappen. Individuele wensen op dit gebied kunnen worden gehonoreerd.
2. Algemeen
Alle schavielpunten zijn afgewerkt met leer. Waar we speciaal op letten zijn de versterkingen. Deze zijn erg dik. In de schoothoeken kan dit tot tien zgn. layers oplopen. We gebruiken per m2 zeil meer zeildoek dan andere zeilmakers. Dit komt de levensduur en het vormbehoud te goede.
We hebben in de laatste winter ca. 13.000 m2 aan Nederlandse schepen geleverd. We maken ca. 25 jaar zeilen en hebben in deze tijd een vooral een naam kunnen opbouwen die betrouwbaarheid garandeert. Dit is bij het leveren van zeilen voor beroepsmatig gebruik van elementair belang.
3. Zeildoek
Als zeildoekfabrikant hebben wij Polyant. Polyant is niet het goedkoopste merk zeildoek. Na een aantal minder goede ervaringen met andere merken hebben we bewuste gekozen voor het beste. Polyant is op het gebied van zeildoekfabricage wereldmarktleider. Zij hebben daardoor een naam op te houden. Hun aandeel op de wereldmarkt is ca. 45%.
Samen met Polyant doen we veel aan innovatie voor speciaal de dikkere doeksoorten. Ook vindt er met Polyant regelmatig evaluatie plaats over de geleverde kwaliteit. De meest gebruikte soort is 480 grams, de 600 grams en de 640 grams soort. ( vergelijkbaar met resp. 11.5, 14.2 en 15.1 Amerikaanse ounces en 14.2, 18 en 19.2 Engelse ounces).
4. Finishing doek
Doek wordt aangeboden in diverse soorten van finishing. Bij de firma Polyant wordt dit aangegeven door de codes FT, MT, HT en HTP in volgorde met toenemende hardheid. FT is dus de zachtste soort doek.
In de keus van het doek zit een dilemma opgesloten. Zeilen met een harde finish hebben goed vormbehoud, maar het nadeel is dat ze minder lang meegaan. Voor zeilen met een zachte finishing is het omgekeerde het geval. Softe finishing komt de handelbaarheid van de zeilen ook ten goede.
Wij gebruiken bijna zonder uitzondering FT finishing.
5. Schootogen
Op de drie of vierhoekpunten van een zeil komen de meeste krachten. Wij gebruiken hiervoor altijd Rudgerson ogen. Deze zijn duur, maar gebleken is dat deze de beste zijn.
Speciaal bij de schootogen van grote gaffelzeilen met een losse broek zijn de krachten erg groot. Deze krijgen uiteraard extra versterkingen.
corner6.jpg corner8.jpg corner7.jpg
Voorbeelden van schootogen.
naar boven Andere producten/Tuigage
Advisering

We hebben inmiddels voldoende ervaring om u te kunnen adviseren op allerlei gebied betreffende zeilen van grote schepen. Onze ervaring is alround. Of dit nu gaffelzeilen, vierkante zeilen, stagzeilen of torenzeilen betreft of ervaring met diverse tuigages, u zult ruimschoots van onze opgedane ervaring profijt kunnen trekken.

Houten blokken

Omdat er geen blokken gemaakt werden die voldeden aan de hoge eisen van ons en onze klanten zijn we een aantal jaren gestart met een eigen ontwerp en produktie van houten blokken met RVS 316 binnenbeslag.
Naast een mooi ontwerp hebben we veel aandacht geschonken aan een zeer sterke constructie. Een ander belangrijk voordeel is dat deze constructie het onderhoud en veiligheidsinspecties vereenvoudigd. Meer informatie staat op de blokkenpagina en bij ons portfolio.

Stagleuvers

Ook ontbrak op de markt een voldoende grote en sterke RVS stagleuver speciaal bedoelt om de stagzeilen van wat grotere jachten en schepen aan de vaak dikke verstaging aan te slaan. Ook deze hebben we zelf ontwikkeld en worden al jaren door onze klanten gebruikt. Ze gaan lang mee, zijn zelf-borgend, simpel te monteren, glijden zeer goed en veroorzaken geen roestvlekken in de zeilen.

Touw

Sinds kort zijn we dealer van het Leoflex touw. Dit touw heeft het uiterlijk van hennep en isuiterst UV bestendig. Het lopend want van de clipper Amsterdam is gemaakt van Leoflex touw. Indien u bent geïinteresseerd maken we gaarne een aanbod.

Service

Voor service beschikken we in Medemblik over een zeilmakerij waar we snel de nodige service kunnen verlenen. Indien nodig halen we de zeilen van boord en brengen deze na reparatie weer aan boord.
Van alle door ons gemaakte zeilen hebben we de maten in een database staan. Daarnaast hebben we een redelijk aantal reservezeilen. In geval van grote schade aan een zeil kunnen we zo zien of we een vervangend zeil hebben in de werkplaats.

Links naar schepen met eigen website voorzien van UB Sails.
Links naar charterbureaus waarvan diverse schepen varen met UBSails.
Zie ook ons portfolio.
 
TallSailingShips
© 1997-2014 Zeilmakerij United Baltic Sails (UB Sails) Alle rechten voorbehouden.
Hoewel deze site met de meeste aandacht is samengesteld kunnen aan de gegevens geen rechten worden ontleend